Naš blogić

Sabrina Jeffries - biografija i intervju

Sabrina Jeffries – biografija i intervju

U svijetu poznata također kao Deborah Martin i Deborah Nicholas, Sabrina Jeffries umjetničko je ime jedne je od najprodavanijih autorica Naklade Neptun. Veliki dio djetinjstva provela je na Tajlandu kamo je s roditeljima misionarima otputovala nakon navršene sedme godine, a od tog trenutka život joj se pretvara u niz pustolovina od kojih se Jeffries najradije prisjeća bježanja pred bebama slonovim i igranja u prašumi. Jeffries je odrasla kao jedino dije…

Read more
Jennifer Ashley - biografija i intervju

Jennifer Ashley – biografija i intervju

Autorica koja stvara u nekoliko književnih žanrova i pod nekoliko spisateljskih imena, hrvatskim je čitateljima poznata pod imenom Jennifer Ashley (njezini pseudonimi su Ashley Gardner, Allyson James, Laurien Gardner).

Read more
Courtney Milan - intervju

Courtney Milan – intervju

Courtney Milan, pravim imenom Heidi Bond, rođena je u južnoj Kaliforniji, a pisanje je strast koju njeguje od djetinjstva. Unatoč tome, nije se uspjela probiti u književnim vodama, zbog čega je odabrala novi životni put. On ju je najprije odveo na studij matematike i kemije na sveučilištu Florida State, na magisterij fizikalne kemije na Berkleyu te na kraju na studij prava na sveučilištu Michigen. Nekoliko godina radila je u struci, a nakon toga došlo…

Read more
Colleen Hoover - intervju

Colleen Hoover – intervju

Colleen Hoover autorica je koja je u samo nekoliko godina od objavljivanja svojeg debitantskog romana uspjela osvojiti srca čitatelja ljubavnih romana diljem svijeta.

Read more
Anna Campbell - biografija i intervju

Anna Campbell – biografija i intervju

Anna Campbell rođena je na farmi avokada u Australiji, a djetinjstvo je provela nosa zakopanog u knjigama. Rođena je na farmi avokada u Australiji, a djetinjstvo je provela nosa zakopanog u knjigama. Već kao mala pokazala je zanimanje za pisanje…

Read more
Intervju s Elle Kennedy

Intervju s Elle Kennedy

Donosimo vam intervju s autoricom najtraženijih romana iz new adult žanra, u kojemu je na Goodreadsu progovorila o svom omiljenom liku iz spomenutog serijala, suradnjama s drugim autorima i plodovima tih druženja, te podijelila s čitateljima pokoji savjet.

Read more
Intervju s Tessom Dare

Intervju s Tessom Dare

Donosimo vam izvadak iz video-intervjua za književni blog Will Read for Feels

Read more
Književna uloga prizora seksa u ljubavnim romanima

Književna uloga prizora seksa u ljubavnim romanima

Štivo za jednoruko čitanje”, “pornići za mame”, “proste knjige”, “grešno zadovoljstvo”… samo su neki od mogućih naziva za ovakvu literaturu, no koliko su točni?
Čitateljice ljubavnih romana zasigurno su već čule sve, ili barem neke od tih podrugljivih naziva za svoj omiljeni književni žanr. Tko zna jesu li tzv kritičari koji smišljaju takve gluposti svjesni koliko time ponižavaju žene i omalovažavaju žensku seksualnost, te dodatno zagađuju idealizirani svijet njihove mašte (koji je svakako manje prljav od njihovog).

Read more
Mary Anning

Mary Aning – sjajna znanstvenica iz 19. stoljeća

Mary Anning bila je britanska skupljačica fosila i paleontologinja. Proslavila se pronalaskom važnih fosila iz doba jure koje je otkrila na liticama jugozapadne engleske obale. Njezina su otkrića promijenila shvaćanje prethistorijskog svijeta.

Read more
klubovi za gospodu

Što su klubovi za gospodu – utočišta za razvratnu gospodu ili…

U Londonu su postojali mnogi privatni klubovi za gospodu, čiji su članovi bili pripadnici najviših slojeva društva, najčešće engleskog plemstva.

Read more
X